Siirry pääsisältöön

Tuotteet

Keiton apuaineet

Keittovaihe on selluntuotannon keskeinen prosessi, joka vaikuttaa merkittävästi kuitujen laatuun, saantoon ja prosessin kokonaisvaltaiseen tehokkuuteen. Keitossa käytettävät erikoiskemikaalit optimoivat prosessia parantamalla ligniinin ja uuteaineiden poistumista, suojaamalla kuituja vaurioilta ja tehostamalla kemikaalien käyttöä. Näin varmistetaan tasalaatuinen sellu ja prosessin korkea tehokkuus. Sellutehtaat kohtaavat kuitenkin keittoprosessissa useita haasteita, kuten:

  • Epätäydellinen ligniinin poisto, joka heikentää massan laatua ja lisää valkaisukemikaalien tarvetta
  • Kuitujen rakenteen pilkkoutuminen, joka heikentää laatua
  • Raaka-aineiden vaihtelu, joka aiheuttaa epäjohdonmukaisuuksia

Sellunkeiton ongelmat lisäävät kustannuksia, heikentävät kuitujen laatua ja saantoa mikä heijastuu negatiivisesti prosessin suorituskykyyn. Keittokemikaalien käyttö tarjoaa ratkaisun näihin haasteisiin parantamalla prosessin tehokkuutta, sellun laatua ja kestävyyttä.

Ominaisuudet ja hyödyt

Keittokemikaalimme on kehitetty optimoimaan keittoprosessia ja ratkaisemaan keskeisiä haasteita tarkasti. Näihin ratkaisuihin kuuluvat:

  • Delignifiointi, jotka nopeuttavat ligniinin poistoa samalla, kun kuiduille tärkeät hiilihydraatit säilyvät.
  • Uuteaineiden poistajat, jotka edistävät tehokasta uuteaineiden poistumista ja parantavat sellun laatua.

Keitonapuaineiden avulla voidaan tehostaa impregnointia, ligniinin poistumista, vähentävät valkaisukemikaalien käyttöä ja kustannuksia sekä parantavaa kuitujen saantoa ja lujuutta laadukkaan sellun valmistamiseksi.

Käyttö ja sovellukset

Keittokemikaalimme soveltuvat laajasti erilaisiin selluntuotannon järjestelmiin ja prosesseihin. Ne ovat yhteensopivia:

  • Panostoimisissa ja jatkuvatoimisissa keittimissä, joissa ne parantavat keiton tasaisuutta ja impregnointia.
  • Sulfiittiprosesseissa, joissa ne parantavat suovan erottumista.
  • Havu- ja lehtipuusellun keitossa, tarjoten räätälöityjä ratkaisuja erilaisiin raaka-aineisiin.

Käyttö ja sovelluskohteet riippuvat tavoitteista, mutta kaikki niitä yhdistävät samat tavoitteet. Prosessin tehokkuus, tuottavuus ja lopputuotteen laatu. Oikein rakennetuilla annostelumalleilla ja kemiallisilla ratkaisuilla keittovaihetta voidaan optimoida kokonaisvaltaisesti oikeaan suuntaan.

Palvelumme

Banmark tarjoaa selluteollisuudelle keittokemiaan liittyvää asiantuntemusta. Asiantuntijatiimimme kehittää räätälöityjä ratkaisuja, jotka on suunniteltu vastaamaan jokaisen tehtaan ainutlaatuisiin olosuhteisiin ja vaatimuksiin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme, että keittokemikaaliohjelmat optimoidaan tuottamaan halutut tulokset tehokkaasti ja luotettavasti.

Ota yhteyttä

Marko Virolainen

Saatavuus

  • CN
  • CZ
  • FI
  • NO
  • PL
  • SE